0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Kako pravilno izmerimo dolžino nogice?

Zaprte so vse trgovine ti pa nujno potrebuješ copatke za svojega najmlajšega? Copat sicer nikoli ne kupuješ oziroma naročaš preko spleta ampak tokrat ti ne preostane drugega...
Kako pravilno izmerimo dolžino nogice?

Zaradi trenutne situacije vse pogosteje dobivamo vaša vprašanja katero velikost copatkov naj izberete za svojega otroka. V pomoč smo vam priskočili že z objavo tabel velikosti, ki so na voljo pri skoraj vseh modelih copat (primernih za šolo in vrtec, doma..). Vsaka tabela opisuje tudi pravilno merjenje dolžine otrokove nogice. Glede na to, da še vedno obstajajo nejasnosti glede razumevanja teh navodil smo se v Vučkotu odločili, da pripravimo še podroben opis, ki bo dodatno opremljen s slikovnim materialom. 

Mlajši kot je otrok, težje ga je pripraviti k sodelovanju. Kar je popolnoma razumljivo! Mamica je sicer že odločena katere copatke mu bo kupila, saj je izbrala že ljubek motiv in najmehkejše copatke, saj vemo, da ortopedi danes za najmlajše priporočajo čim bolj mehko obutev, podobno bosonogi hoji. Saj on ne ve, da bi mu mamica samo rada kupila nove copatke, vendar se želi prepričati o pravi velikosti otroških copat glede na dolžino njegove nogice. 

Če boste pravilno sledili spodnjim navodilom, smo prepričani, da bi za svojega otroka morali določiti pravilno velikost copat. 

1. korak: Potrebujete pisalo, list papirja (ki naj bo večji od otrokove nogice), ravnilo ali meter, da boste lahko izmerili označeno razdaljo, kalkulator (v kolikor vam seštevanje na pamet ne gre najbolje) in pa najpomembnejše: mirno otroško nogico (vseeno je ali je leva ali desna).

2.korak: List papirja položite na tla in vzemite pisalo. Pripravite BOSO otroško nogico in jo položite na papir. V kolikor gre za mlajšega otroka, ki še ne upošteva navodil, ali pa ni pripravljen sodelovati vam priporočamo da vam pri tem nekdo pomaga. Pozor! Tukaj je zelo pomembno, da je nogica sproščena in poravnana s tlemi (pokrčeni prstki vas bodo pripeljali do napačnega rezultata).

3. korak: S pisalom natančno označite na listu papirja, kje je konec najdaljšega prsta na nogi in kje je konec pete. Tudi tukaj morate biti previdni, saj v kolikor boste svinčnik obrnili navznoter ali navzven, boste kaj kmalu dobili mero za prevelike ali premajhne copatke. Pri označevanju ni bistveno to, da je pisalo poravnano pod pravim kotom s podlago, saj debelina svinčnika vzame svoje milimetre ki tudi vplivajo na meritev. Najboljše je, da pri zarisovanju gledate nogico tako, kot je prikazano na slikah 1.in2. 

4. korak: Ko ste zarisali konec prsta in konec pete, lahko umaknete otrokovo nogico in vzamete ravnilo. Izmerite razdaljo med tema dvema oznakama. V našem primeru je bila odčitana razdalja 14,5 cm. Tej dolžini sedaj prištejemo še 0,5 cm, kar nam da nekaj prostora za boljše udobje razigranih nogic. V našem primeru je torej končna izmerjena razdalja 15 cm. V kolikor vam seštevanje ne gre, raje to izračunajte na kalkulator. Če je bil otrok med odčitavanjem nemiren in ni hotel imeti nogice pri miru, potem svetujemo, da meritev opravite večkrat in izračunate povprečje. 

5. korak: Na spletni strani Vučko.si najdemo model, ki bi ga radi naročili in desno pri izbiri velikosti odpremo tabelo velikosti. Glede na izmerjeno dolžino se orientiramo katero velikost naročiti.

6. korak: Iz tabele velikosti ki je navedena pri artiklu Urban (to so mehki usnjeni otroški copatki, primerni tudi za v vrtec) lahko razberemo, da dolžina nogice našega malčka ustreza velikosti 23/24. Če ste pravilno izvedli meritev, potem boste v roke prejeli ustrezno velikost copatkov, doma pa boste imeli zadovoljnega in razigranega malčka ki bo od veselja poskakoval po sobi (kdo pa nebi želel razkazovati svojih novih mehkih usnjenih copatkov, ki imajo na sprednji strani super motiv zelenega traktorja :)