0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Prava izbira copatkov za zdrav razvoj otroških stopal

Ste prvič postali starši, vaš otrok pa je tik pred tem, da bo osvojil svoje prve korake? Ker si vsak starš želi za svojega otroka le najboljše (kar pa se dandanes velikokrat zamenja - da je najlepše - najboljše) smo pripravili zapis o pomembnih informacijah, ki bi jih želeli vedeti pred nakupom prvih copatkov.
Prava izbira copatkov za zdrav razvoj otroških stopal

Že vsem poznani rek: ˝Ni vse zlato kar se sveti. ˝ bi bil primeren za obrazložitev dejstva, da modna obutev ni vedno prava izbira za najboljši razvoj otrokovih stopal. Ponosni smo, da pri Vučkotu lahko svojim strankam zagotovimo oboje! Združili smo modne motive, aplikacije, barve, kakovostne materiale in primerno obliko copat, ki bodo razvijajočemu se otroškemu stopalu omogočile, da se pravilno razvije.


Da bi lažje razumeli zakaj je pravilna izbira obutve tako pomembna, si poglejmo nekaj dejstev. Stopalo nudi podporo telesu pri stoji na mestu in gibanju (hoji, teku..); ter služi opori, ravnotežju in gibanju. Pri samem gibanju stopalo prenaša težo celotnega telesa ob stiku s podlago in s svojimi sestavnimi elementi kot so kosti, sklepi, vezi, mišice, podkožje in koža pomagajo pri blaženju trenja ob stiku s podlago. Za optimalen razvoj otroških stopal se priporoča NIZKA obutev, ki je v sprednjem delu dovolj široka, da imajo prstki prostor in niso utesnjeni, ter predvsem najpomembnejše, da je obutev MEHKA. V preteklosti je veljalo, da je priporočljiva obutev za najmlajše taka s trdo oporo, predvsem okoli gležnjev, saj, da naj bi otrok tako takoj ˝lepo˝ hodil. Danes ortopedi in pediatri priporočajo čimbolj mehko obutev, ki je pomembna predvsem za prve korake oziroma najboljše, do pubertete, ko se stopalo dokončno razvije. Otroški copatki so naš najbolje prodajani artikel, ki ustrezajo vsem zgoraj naštetim karakteristikam in nudijo našim malčkom le najboljše za razvoj.

Kot zanimivost lahko povemo tudi to, da otroške nogice zelo hitro rastejo, zato priporočamo, da preverite ali velikost copatkov majhnemu otroku ali dojenčku še vedno ustreza približno na vsake 8 tednov. Pri malčku lahko to meritev opravljamo z nekoliko daljšimi časovnimi razmaki, približno na vsake 4 mesece. Zato smo vam pri vsakem artiklu pripravili tabelo velikosti po kateri se boste lažje odločili za pravilno izbiro velikosti. Za pravilno meritev dolžine otrokove nogice sledite navodilom na naši spletni strani.

Pri izbiri copatkov je pomembno, da imajo primeren podplat; t.j. izdelan iz materialov, ki nogicam omogočajo zračenje; da noga ˝diha˝.  Na zunanji, spodnji strani pa morajo imeti dovolj protizdrsne podlage/materiala oziroma gume, ki poskrbi, da je vsak korak na spolzkih in gladkih tleh varen.

Predlagamo, da preverite našo ponudbo copatov za otroke in začnete z nakupovanjem :)